на живо

Лечков пред bTV: Подавам оставка, когато видя проект за стадион (ВИДЕО)

За футбола държавата е мащеха, заяви вицепрезидентът на БФС

Лечков пред bTV: Подавам оставка, когато видя проект за стадион (ВИДЕО)
 

"Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион." Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

Според него родният футбол не получава достатъчна подкрепа от държавата, а политиците държат клубовете в зависимости.

Лечков подчерта, че решението за евроквалификацията с Унгария, около чието провеждане се разрази скандал, е взето от УЕФА.

"Искаме промяна в законодателството и да се признават разходите на хората, които инвестират в спорт и култура. За футбола държавата е мащеха, футболът се самоиздържа.", каза Лечков.

"Нямаме един стадион като хората, който да отговаря на изискванията на УЕФА. Ще си подам оставката веднага, щом видя проект за стадион! Ние нямаме един проект за стадион в България. Единствената организация, която е самостоятелна, е БФС. Ние, когато играем на националния стадион, плащаме наем. Да, националният отбор няма резултати, но иначе федерацията си съществува по перфектен начин."

"Изкушението е голямо да се коментира футбол в момента. И този министър-председател (Николай Денков) ще си отиде, пак няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, защото плащам за футбол всеки Божи ден. Не може да се сравняваме с Унгария, там премиерът е друг, той направи стадиони. Ние продължаваме да си функционираме като федерация."

"Като гражданин мога да кажа, че не съм доволен от много неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Ние всички носим отговорност за държавата. Футболът все пак е една игра, не виждам как сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. В крайна сметка решението за провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо конкретно."