на живо

Левски осъди хулиганите с ракетите

Клубът се оплака, че търпи "неспирни финансови санкции"

Левски осъди хулиганите с ракетите

Левски се разграничи и осъди своите фенове, които изстреляха ракети срещу привърженици на ЦСКА по време на вечното дерби в събота. При взаимния обстрел в края на първото полувреме пострада привърженик на "червените", който беше откаран в болница.

От "Георги Аспарухов" се оплакаха от "неспирните финансови санкции" за подобни прояви. Само през този сезон УЕФА глоби клуба с близо 280 000 лева, а за последното домакинство срещу Лудогорец санкцията е над 10 000 лв.

Очаква се утре да стане ясно и наказанието за Левски и ЦСКА след дербито. "Сините" са с последно предупреждение за лишаване от домакинство.

"На вниманието на футболната общественост!

ПФК Левски категорично се разграничава и осъжда използването на нерегламентирани пиротехнически средства и изстрелването на ракети, които съпътстваха мача с ЦСКА-София на Националния стадион в събота.

За нас човешкото здраве и живот са на първо място и като ръководство призоваваме да бъдат взети мерки, тези прояви да не бъдат допускани в бъдеще.

Освен всичко това, клубът търпи неспирни финансови санкции за подобни прояви. Напомняме, че за евроучастието ни през тази година „Левски“ е глобен с близо 280 000 лева, а за последния домакински мач на стадион "Георги Аспарухов" финансовата санкция е над 10 000 лева."