на живо

Левски поиска безвъзмездно право на строеж на "Герена"

"Сините" искат да инвестират дългосрочно в съоръжението

Lap.bg

Ръководството на футболния Левски е внесло заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов". Това съобщиха от клуба. 

Молбата е внесена в Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта заедно с план за дългосрочно управление и инвестиции в спортното съоръжение. 

Това стана през учреденото преди месец дружество "Стадион Георги Аспарухов". 

"Скъпи левскари,

На 29.02.2024г (четвъртък), чрез целево създаденото проектно дружество „Стадион Георги Аспарухов“ ЕАД, ПФК „Левски“ АД  внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион „Георги Аспарухов“.

Снимка: Lap.bg

В изпълнение на изискванията на Закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК „Левски“ за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно.

Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб. Мотивация и отговорност е да следваме верния път заедно – всички ние, в името на „Левски“.

С уважение: ПФК „Левски", пише в съобщението на "сините".

Снимка: Lap.bg