на живо

Левски скочи на ЦСКА, възмути се от Каранга и Орманджиев

На „Герена“ удобно забравиха за фланелките с надпис „Аз мразя ЦСКА“

Левски скочи на ЦСКА заради случилото се след дербито, спечелено от "армейците" с 3:1.

"Сините" се възмутиха от демонстрираната омраза. Недоволството им е заради няколко момента, сред които жестовете на нападателя на "червените" Фернандо Каранга, негова публикация в социалните мрежи, както и коментар на изпълнителния директор на ЦСКА Стоян Орманджиев.

От "Герена" написаха, че всичко това е в противовес с феърплея и Левски никога не си позволявал подобни уронващи престижа на съперника действия.

"Сините" обаче отпразнуваха една от титлите си в началото на новия век с фланелки с надпис "Аз мразя ЦСКА" ("С"-то изписано с турски полумесец и звезда) по времето, в което настоящият мажоритарен собственик Наско Сираков заемаше директорски пост в клуба.

Действащият такъв Даниел Боримиров пък каза "Дайте ми един автомат и ще разстрелям прасетата" през 2008 г., когато носеше капитанската лента в Левски. Причината - фенове на ЦСКА изпочупиха с камъни "синия" автобус.

Позицията на Левски от днес:

„ПФК Левски“ изразява възмущението си от поведението на футболисти и ръководители в „ЦСКА-София“ след двубоя в събота. Трите момента, на които акцентираме, са жеста на Фернандо Каранга, с който имитира рязане на глава. Вторият е публикацията му в социалните мрежи – „В България все още всичко е нормално! Отново убихме говедото“.

Третата е коментар под пост в социалните мрежи на изпълнителния директор на клуба Стоян Орманджиев, с която той обръща специално внимание на крайно нецензурна песен по адрес на нашия клуб.

„ПФК Левски“ е възмутен от действията, които са в тотален противовес с феърплея, който винаги сме демонстрирали. Може да сме загубили на терена, но никога не сме си позволявали уронващи престижа на съперника действия, на каквито сме свидетели спрямо нас. Категорично няма как да подминем обиди към нашия клуб с близо 110-годишна история, още повече във взривоопасната обстановка от последните няколко мача между двата отбора. Вярваме, че в тази ситуация трябва още повече да бъдем пример за европейско поведение и да диктуваме добър тон, а не неуважение и обиди.

С настоящото се обръщаме и към президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов и към председателя на Дисциплинарната комисия към БФС да разгледат проявите на футболиста на „ЦСКА-София“ Фернандо Каранга, които попадат под ударите на Дисциплинарния правилник, а именно чл. 22 ал. 3:

„Когато състезател в състезанието публично унижава, обижда или хули друг състезател по какъвто и да е начин се наказва със спиране на правата до 3 срещи и глоба в размер на 3000 лева“, както и член 37 ал. 17, т. 2 – „Който публично в печатни, телевизионни и електронни медии каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на съдия или друг участник във футболната среща се наказва за обида, както следва: Футболист: глоба в размер на 4000 лева.“

От ръководството на „ПФК Левски“