на живо

Левски задраска Гонзо

"Сините" най-вероятно ще подкрепят Михаил Касабов, ЦСКА е зад Бербатов

Левски задраска Гонзо

За широката аудитория винаги е било интересно за кого ще гостуват големите клубове на Конгреса на БФС. 

На последния конгрес, спечелен от Борислав Михайлов, всичко се реши с един глас – толкова не достигна на Бербатов за балотаж. А Левски, който искаше промяна, гласува за… Михайлов. Мажоритарният собственик Наско Сираков обоснова вота си с „40-годишното приятелство между двамата“ и добави, че Боби няма как да загуби конгрес заради неговия вот.

Утре Сираков отново ще представлява "сините". А от „Герена“ пак настояват за драстичен завой. Думите за приятелството с Михайлов бяха заменени от: "Братле, подай си оставката, нека те запомнят с добро", които бяха насочени именно към бившия вратар. А гласът на Левски ще отиде за… Михаил Касабов, пише "Тема Спорт".

Такива са последните нагласи в офиса на „Георги Аспарухов“. От клуба са задраскали бившия си голмайстор, треньор и спортен директор Георги Иванов-Гонзо поне за първия тур. Както и Димитър Бербатов. В Изпълкома, предложен от Голмайстор №1 на националния отбор, личат имената на треньора Петър Хубчев и финансиста Петър Ганев, които не са в добри отношения с ръководството на "сините".

Димитър Бербатов се радва на подкрепата на ЦСКА. Червените не са афиширали официално позицията си, но двамата изпълнителни директори на клуба Филип Филипов и Стоян Орманджиев бяха на срещата на софийските клубове с кандидата за президент на БФС.

Още поне 4 клуба от елита са на позицията на "армейците". Това са Пирин, Берое, Арда и Ботев Враца. Орлетата дори издигнаха кандидатурата на съгражданина си, а кметът на Благоевград Методи Байкушев е част от Изпълкома на Димитър. Ако към тях се присъедини още някой, ще се окаже, че от всички кандидати Бербатов ще има най-много гласове от тимове от Първа лига.