на живо

Лудогорец подкрепи Сираков: Потърпевши сме от самозабравили се младежи

Шампионите се обявиха против футболното хулиганство

Lap.bg

Ръководството на Лудогорец заяви, че подкрепя предложението на мажоритарния собственик на Левски Наско Сираков футболните дербита у нас да се играят без гостуваща агитка. 

Това стана в декларация, изпратена до министрите на вътрешните работи Калин Стоянов, на младежта и спорта Георги Глушков, лидерите на политически партии и новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо само два дни след като разградчани спечелиха за 13-та поредна година шампионската титла в България. 

"Орлите" си осигуриха първото място преждевременно, като победиха ЦСКА С 3:1.

"Уважаеми Дами и Господа,

В събота (11 май) Лудогорец спечели своята 13-та поредна титла след победа над ЦСКА-София. Това се случи в мач, игран на "Хювефарма Арена", като хиляди миролюбиви фенове, сред които жени и деца, дойдоха да подкрепят любимия си отбор.  За пореден път обаче празникът бе опорочен от шепа хулигани в гостуващата агитка на противниковия отбор. Въпросните потрошиха множество седалки в сектор "Гости", като хвърлиха бомбички и други опасни предмети по наши фенове и полицаи, с което застрашиха здравето им. Не говорим изобщо за изкъртени плочки и счупени чешми в тоалетните, които ще трябва да се заплатят от ръковоството на ЦСКА.

Снимка: Lap.bg

Многократно сме алармирали институциите, че отдавна е дошло времето за крути мерки срещу футболното хулиганство. Лудогорец неведнъж е бил потърпевш от агресията на самозабравили се младежи, които извършват престъпление уж подкрепяйки любимия си отбор. Наши футболисти и служители са ранявани с камъни и бомбички, докато изпълняват задълженията си. По тази причина няколко пъти сме иницирали дискусии относно вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на играчи, длъжностни лица и посетители. Но промяна все още няма.  Ние, работещите в Лудогорец, няма да спрем да се борим срещу това, защото агресията ескалира и тя върви с езика на омразата и обидите на етническа и расова основа.

В момента всички политически партии са в предизборна кампания. Моментът е добър кандидат-депутатите да обещаят пред своите избиратели, че още с влизането си в новия парламент ще вземат крути законодателни мерки и всички, които застрашават живота и здравето на хората на спортни мероприятия, ще си получат заслуженото – а най-сраведливото наказание е затвор или доживотни забрани за посещение. Останалото е погалване.

Снимка: Lap.bg

Ръководството на ПФК „Лудогорец“ подкрепя предложението на собственика на ПФК Левски г-н Наско Сираков, който поиска забрана за гостуващи фенове при рискови мачове. Мярката е непопулярна, но необходима.

Ние всички заедно имаме отговорност за запазване здравето, живота и достойнството на посетителите на спортни мероприятия. Вярваме, че държавата лесно ще се справи с шепа гамени стига да поиска.

От ръководството на ПФК Лудогорец", се казва в писмото.

Наско Сираков предложи дербитата у нас да се играят само пред домакински фенове след поредицата от конфликти и хвърлени ракети по трибуните на мачовете между Лeвски и ЦСКА.