на живо

Лудогорец взима 8 млн. евро за Игор Тиаго

Брюж видя в него правилния профил в търсенето на завършен, солиден нападател с нюх за голове, пишат в Белгия

Lap.bg

Звездата на Лудогорец Игор Тиаго вече е в Белгия, за да парафира договора си с Брюж.

Това става ясно от снимка, на която 21-годишният бразилец позира с фланелка на новия си отбор пред емблемата на белгийския гранд. Таранът ще играе с №99, а под него е изписано и името му, което е сигурен знак, че трансфер ще има.

Снимка: Lap.bg

Сделката ще е рекордна за българския футбол, тъй като възлиза на 8 млн. евро. Досега най-скъпо продаденият футболист от роден клуб в чужбина се държи отново от Лудогорец. През 2017 година "орлите" продадоха Джонатан Кафу на френския Бордо за 7,5 млн. евро.

Белгийците са поставили откупна клауза от внушителните 30 милиона евро на новото си попълнение, съобщават медиите в Белгия.

„Брюж видя в Игор Тиаго правилния профил в търсенето на завършен, солиден нападател с нюх за голове. Бразилецът доказа това в деня, в който не само Брюж, но и Андерлехт пожела нападателя.

Снимка: Lap.bg

Тиаго отбеляза 9 попадения в 7 мача за Лудогорец през пролетта, впечатли и мачовете срещу Андерлехт.

Оттогава „синьо-червените“ проучват задълбочено Тиаго и през цялото това време той е първа опция за нападател. Андерлехт води неравна битка още от самото начало, докато Тиаго е убеден, че трябва да подпише с Брюж.

В Instagram бразилецът гордо позира с фланелка на Брюж, но въпросът е дали му беше позволено да публикува тази снимка. Няколко минути след като снимката се появи онлайн, тя вече беше изчезнала", написа HLN.BE.