на живо

Мачът с Албания - последен за Кръстаич?

Вижте кои са обсъжданите варианти за негов заместник

Мачът с Албания - последен за Кръстаич?
 

Сръбският селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич вероятно във вторник ще води "лъвовете" за последен път, съобщава БТА, позовавайки се на свой източник от Изпълкома на БФС.

На 17 октомври България гостува на Албания от 19:00 ч. на новия стадион в Тирана в приятелски мач.

Снимка: Lap.bg

Срещата с албанците идва след унизителното поражение с 0:2 от Литва в София в европейските квалификации. С оглед на развитието на групата и цялостната ситуация, е много вероятно българският представителен тим да остане на последно място.

След като мине срещата с Албания, предстои събиране на Изпълкома на БФС именно с тази цел – анализ на ситуацията и разглеждане на бъдещето на Кръстаич начело на българския отбор. На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов-Гонзо.

Снимка: Lap.bg

Шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни. Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на централата Борислав Михайлов.

Вече са започнали и разговори за наследник на бившия централен защитник на Шалке и Вердер, като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на нациите през 2024 г. За момента обсъждани като варианти са треньорите на първите два отбора в първенството – Александър Томаш на Локомотив Пловдив и Илиан Илиев на Черно море, както и селекционерът на младежкия отбор Александър Димитров.