на живо

МВР: Мачът в Бистрица е високорисков

Къде ще играят ЦСКА 1948 и ЦСКА?

Lap.bg

МВР определи футболната среща между ЦСКА 1948 и ЦСКА, която трябва да се играе в неделя в Бистрица, като високорискова.

"За 12 март е предвидена футболна среща между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА, която е планирана да се проведе на стадион "Витоша" в село Бистрица. След детайлен анализ на факторите - капацитет на селището, на спортното съоръжение, очаквано масово посещение от зрители, от МВР е преценено, че мероприятието носи висока степен на риск от нарушаване на обществения ред и безопасността на гражданите", се казва в изявление на МВР.

"Това становище е било представено на заседание на междуведомствената експертна работна група, включваща представители на ГДНП и БФС за определяне на степента на риск на срещите от футболните първенства и турнирите в България, проведена на 6 март.

По същата причина от ръководството на СДВР на 6 март е изпратено писмо до Българския футболен съюз, последвано от друго, изпратено на 8 март от ръководството на ГДНП.

И в двете категорично се заявява позицията подобни футболни двубои да се провеждат на съоръжения, отговарящи на регламента за рискови срещи, което би позволило гарантиране на сигурността на гражданите и обществения ред.

Същата позиция е изразена и от ръководствата на двете дирекции на среща с БФС, проведена днес, 9 март, като протоколът от срещата на мeждуведомствената група е подписан с "особено мнение" от представителите на ГДНП-МВР", пише още в изявлението.

По-рано днес от Сектор Г обявиха, че феновете на ЦСКА ще бойкотират срещата и ще останат около стадиона по време на мача.

Утре сутрин ще се проведе брифинг на СДВР, на който ще бъдат съобщени повече подробности по казуса.