на живо

Наш футболист загуби семейството си при пожар в Германия (ВИДЕО)

Събират средства за транспортиране на телата

Наш футболист загуби семейството си при пожар в Германия (ВИДЕО)

Трагедия сполетя футболиста на Гигант Съединение Здравко Жилов. При пожар в Германия са загинали брат му, снаха му и двете им деца.

От клубния му отбор призоваха за съпричастност към играча, който е бивш юношески национал. Гигант поде кампания по събиране на средства, за да бъдат транспортирани телата до България. Необходимата сума е в размер на 18 хил. евро.

"За жалост животът ни поднася и такива моменти. Един от нашите футболисти изживява огромна семейна трагедия.

Уважаеми фенове и любители на футбола, не веднъж всички Вие сте показали Вашата съпричастност.

Дойде отново време всички заедно да обединим силите си и да помогнем на един от нашите футболисти. Здравко Жилов неведнъж е доказал, че на терена оставя своето сърце и душа и се раздава до край във всеки един мач. Сега той има нужда от нашата подкрепа. На 25 март в Германия при пожар той загуби едни от най-близките си хора - брат си, снаха си и двете им деца (едното на 3 години, а другото на 6 месеца).

Трагедията за семейството е огромна, а сега те се нуждаят от сума в размер на 18 000 евро, за да транспортират телата им до България.

От ръководството на ОФК Гигант Съединение отправяме към всеки един от вас МОЛБА за еднократно подпомагане, според личните финансови възможност.

Дарителски кутии ще намерите в парк-кафе "СТИВИ“ и на стадиона

В събота 30.03.2024 г. предстои да се изиграе мач от 26 кръг срещу отбора на ФК Созопол, начало 15:00 часа, който ще бъде в подкрепа на Зината.

Нека обединим силите си и дадем лъч светлина в този тежък момент за семейството", написаха от Гигант.

Пожарът е избухнал в ранните часове на деня в апартамент на първия етаж на четириетажна къща в Солинген и бързо излязъл извън контрол. Най-малко 21 души са били спасени от сградата, 9 от които са откарани в болница със сериозни наранявания, включително двама в критично състояние, а няколко други са били лекувани на място.

"Майката Катя, бащата Кунчо и дъщерята Галя умират в пламъците", разказва опечален близък в интервю за RTL. Първоначално е изчезнало и второ дете - тримесечно бебе, чието тяло е открито по-късно.

Жилищната сграда е на около 100 години, а жертвите са попаднали в капан на един от горните етажи, тъй като дървените стълби на остарялата конструкция са пламнали малко след избухването на пожара.

"Моля се за починалите и за изцелението на всички ранени.", заяви градоначалникът Тим Курцбах, който нареди знамената на кметството да бъдат свалени наполовина в знак на съпричастност.