на живо

Сираков: Няма да се уморя, докато не спася светинята ни

Тежестите от последното десетилетие не могат да се преодолеят

Сираков: Няма да се уморя, докато не спася светинята ни
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се обърна към феновете часове, след като от Sport Republic се оттеглиха от сделката за придобиване на клуба.
 
"Скъпи Левскари,
 
След днешната новина за оттеглянето на Sport Republic от преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции на ПФК Левски, съм длъжен да се обърна към всички вас с някои допълнителни обяснения.
 
Снимка: Lap.bg
По време на Общото събрание на ПФК Левски, казах пред акционерите, че ако се случат някои неща, за които имаше голяма вероятност към онзи момент, клубът ще бъде изстрелян в друга орбита.
 
Всички ние, които работим за спасяването на любимия ни клуб, както и всички вие, многобройните ни привърженици се надявахме, че сделката със  Sport Republic ще завърши с успех. 
 
В същото време, всички ние знаехме, че за тежкото наследство на клуба трябват време, важни срещи и разговори.
 
От страна на ПФК Левски и от страна на Sport Republic бяха проведени важни срещи с различни държавни институции, които протегнаха ръка и заявиха отговорно желание за подкрепа.
 
Лично аз се срещнах с г-н Шолак, с който проведох много конструктивен разговор, при който той заяви сериозните си намерения към клуба.
 
Обсъдихме важни детайли за развитието на Левски. След този разговор надеждите ми за добрия развой на сделката станаха още по-големи. Старши треньорът Станимир Стоилов проведе разговор с г-н Шолак, както и с представители на Sport Republic, с които също обсъдиха важни за отбора и бъдещето неща.
 
За нас беше абсолютно ясно, че намеренията са много сериозни. Разбира се, аз не можех публично да говоря за нашите срещи и разговори, защото няколко пъти и в личен план, и публично се изиска конфиденциалност от страна на Sport Republic, за да може спокойно да се работи за финализиране на сделката.
 
И Левски, и Sport Republic, и българските институции положиха сериозни усилия за успешното финализиране на сделката.
 
За съжаление се оказва, че любимият ни клуб носи тежести от последното десетилетие, които не могат да бъдат преодолени на този етап. При положените огромни усилия от трите страни, сделката не успя да се осъществи.
 
Бих искал да благодаря на г-н Шолак, както и на българските институции за искреното желание всичко да приключи успешно.
 
Това, в най-кратък вариант, е абсолютната истина за събитията и взаимоотношенията между Левски и Sport Republic.
 
Скъпи Левскари.
 
Последните две години всички ние в клуба, както и всички вие с любов и пълна отдаденост се борим за спасяването на светинята ни. Аз няма да се уморя да го правя, до пълното освобождаване на Левски от неговите тежести и зависимости.
 
Пътят е много тежък, но ние сме длъжни да продължим, заедно и обединени повече отвсякога. Не ме интересува злорадството на враговете ни, нито прибързаното им потриване на ръце, защото по-трудният път го извървяхме, но остава още, а ние знаем, че ще го направим заедно и ще успеем. Доказахме, че Левски няма аналог и ще е вечен. "Всяко зло за добро" е казал мъдрият ни народ.
 
За пореден път призовавам цялата огромна левскарска общност да бъде по-обединена, така както само тя може и да подкрепя безрезервно любимия си Левски.
 
Снимка: Lap.bg
Ще успеем, скъпи Левскари!
 
Ще се справим с многобройните препятствия и ще възкресим нашата светиня Левски!
 
ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!
 
Ваш Наско Сираков", написа собственикът.