на живо

Натиск и заплахи: Бербатов алармира за отмяна на конгреса

"Наглостта на Борислав Михайлов и приближените му няма граници"

Конгресът на Българския футболен съюз (БФС), насрочен за 15 март, може да бъде отложен. За това алармира екипът на Димитър Бербатов на страницата във Фейсбук "Р-еволюцията е тук".

В позицията се твърди, че в момента е в ход процедура, която да попречи на провеждането на общото събрание и така Борислав Михайлов да продължи да управлява.

"Наглостта на Борислав Михайлов и приближените му няма граници. Започнахме срещите си за дискусии с футболните клубове във връзка с конгреса на БФС на 15 март 2024 г. За съжаление до нас достигна информация от няколко източника, че се подготвя отлагане на конгреса", пишат от екипа на кандидата за президент.

"Разчитайки отново на изпитаните си методи от миналото, а именно натиск и заплахи, Михайлов възнамерява да изнуди максимален брой клубове да поискат с подписка отлагането на конгреса."

Преди дни Йордан Лечков обяви, че "конгрес може и да не се проведе", без да даде подробности. Форумът беше свикан в края на 2023 г., след като Михайлов подаде оставка на 27 ноември. До момента петима души обявиха своите кандидатури. Михайлов не е сред тях.

"Призоваваме футболните клубове да не се поддават на планирания натиск и да не подписват нищо. Има конгрес, свикан от Изпълнителния комитет и вписан в Търговския регистър във връзка с подадената от Михайлов оставка. Този конгрес трябва да избере ново ръководство на БФС.

Този конгрес ще сложи окончателен край на това ръководство на БФС, довело футбола ни до унизително състояние - безпрецедентно в историята. Този конгрес ще избере ново ръководство и ще бъде поставено така желаното от цялата общественост ново начало. Този конгрес трябва да бъде проведен и това зависи от клубовете", добавят от екипа на Бербатов.