на живо

Не е шега: Събарят "Армията" от 1 април

Демонтажът на стадиона трябва да продължи 4 месеца

Не е шега: Събарят "Армията" от 1 април

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще стартира на 1 април. Тръжната процедура по избиране на изпълнителя вече е приключила, съобщиха от ЦСКА. 

От клуба добавиха, че приблизителният срок за изпълнение е около 4 месеца. Фирмата, на която е възложена задачата, е "Ростер".

Планът за реконструкция на съоръжението е на стойност 90 милиона лева и беше представен през април 2023 г. ЦСКА и държавата учредиха съвместно дружество. Клубът се задължава да оперира в рамките на настоящата чашка на стадиона и да няма строителни дейности извън нея.

Ето какво написаха от ЦСКА:

Актуална информация за стадион “Българска армия”

Приключи тръжната процедура по избиране на фирмата, която ще демонтира старото съоръжение, а вчера официално беше подписан и договорът с изпълнителя.

Демонтажът стартира на 01.04.24 г., като приблизителният срок за изпълнение е около 4 месеца.

За изпълнител беше избрана една от най-големите строителни компании в България - “Ростер”, с дългогодишен опит в сферата на разрушителните дейности, най-съвременна техника за екологични обработка и утилизация на отпадъка и минимално количество прах и шум в парка, както и завод за рециклиране на метал и друг остатъчен материал.

В срок беше завършен и техническият проект на стадиона. Продължава работата по детайлното изчистване на всички аспекти от реконструкцията на новия стадион.

3️авършва се и временната ограда на стадиона, в която ви разказваме, както за някои особености на новото съоръжение, така и за някои от най-славните моменти в историята на ЦСКА.