на живо

Не и няма да преговаряме: Левски все пак взима играч от Първа лига

"Сините" привличат Карлос Охене от Хебър за заместник на Андриан Краев

Декларираш едно, правиш точно обратното. Такава е ситуацията със зимната селекция на Левски.

На 8 януари от клуба разпространиха кратка, но категорична декларация. С нея привържениците бяха информирани, че слуховете за привличане на футболисти от родното първенство не отговарят на истината.

"Ръководството на "ПФК Левски" не е водило преговори и не възнамерява да го прави с нито един футболист, играещ в родното първенство. В тази връзка всякакви информации по темата не отговарят на истината", гаси точният текст на съобщението.

Дванайсет дни по-късно Левски привлече футболист от родното първенство, съобщава Sportal.bg. "Сините" привлякоха Карлос Охене от Хебър.

30-годишният халф се очаква да пристигне в Анталия и да започне подготовка с новите си съотборници, след като двата клуба вече са постигнали споразумение.

Ганаецът ще играе за пети отбор у нас. Той пристигна през 2016 година, когато бе привлечен от Берое. През 2018 година премина в Оход Медина от Саудитска Арабия, преди да се върна в Берое през 2019 година.

През 2021 година последва трансфер в Царско село, където прекара сезон 2021/2022 година, след което през лятото на 2022 година премина в ЦСКА 1948 и дебютира с "червените" при историческата първа победа на клуба над Левски с 1:0 в първия кръг на сезон 2022/2023 година. От миналото лято бе твърд титуляр в състава на Любослав Пенев в Хебър.