на живо

Не знам къде отиват парите: Павел Колев пак си тръгва

Футболистите са без екипи, има ексцесии между акционерите

Не знам къде отиват парите: Павел Колев пак си тръгва

Павел Колев за втори път заплаши да си тръгне от Локомотив Пловдив. Изпълнителният директор разкри за скандални практики и тежка ситуация в клуба след загубата с 0:3 от Левски на стадион "Георги Аспарухов".

"Със спортния директор Илко Пиргов не сме си намерили имената на улицата. Ако няма разрешение на проблемите, няма как да продължим да работим. През юли имахме сътресения, в които доста ясно показах, че нямам намерение да ставам параван за неща, които нито са съгласувани с мен, нито ми харесват. Бих предпочел да гледам хората в очите и когато ми задават въпроси какво се случва в Локомотив, затова и говоря в момента. Така, както сме тръгнали, нещата няма да свършат добре. Има сериозно напрежение, което стига до ексцесии между основните акционери в Локомотив Пловдив. Нещата преминават границите на добрия тон и ние с Илко Пиргов сме по средата на тези отношения, което се отразява зле", заяви Колев.

"През последните 4-5 месеца вкарахме плащанията в ритъм. Няма да коментирам какво сме заварили, защото е традиционна тема. Аз не съм от тези, които се оплакват. Опитахме да погасим част от задълженията и през последните 4 месеца заплатите се плащаха сравнително навреме и парите бяха изкарани от самия клуб. За съжаление често средствата, които Локомотив Пловдив успя да генерира, не влизаха в Локомотив Пловдив. Въпреки моите настоявания да разбера къде отиват тези пари, не получих отговори. Единствено за част от сумите ми беше казано, че се дават на Миньор Перник назаем и щели да бъдат върнати. Тези средства в Локомотив Пловдив не съм ги видял", разкри още Колев.

"Имаме огромен проблем с екипировката. Подписан е договор, който още не мога да изплатя с тези средства. Да не говорим, че самата екипировка не е налична. Който е избирал фланелката, да дойде да обясни защо футболистите нямат екипи. Защо генерираме поръчки от онлайн магазина и не можем да ги изпълним. Защо средствата от този онлайн магазин не влизат в Локомотив Пловдив, а отиват другаде. Още редица въпроси, на които не получих отговор. Може би се очакваше от нас да ходим по вода, за да докараме фланелки от Китай."

"Стигнахме дотам, че отборът бе заплашен да не бъде настанен във Враца. Това не отива за клуб като Локомотив Пловдив. В тази обстановка имаме претенции да се борим за челни места и да се конкурираме с големите клубове в България. Това е меко казано несериозно. По тази причина аз не виждам смисъл да се боря повече, защото очевидно в Локомотив Пловдив се решават на друго място, а не на Лаута. Акционерите са двама. Това са разговори, в които не участвам. Имам грижата да защитавам интересите на клуба и това правя в момента. Ако не го направя, ставам мълчалив съучастник, което няма да допусна. Обръщам се към феновете, защото те винаги са зад клуба".

"Аз съм на трудов договор, най-вероятно, ако няма промяна, няма да продължа да работя. Много неща трябва да се променят. Имахме уговорка, при която оперативното управление на клуба трябваше да зависи от нас, да структурираме селекционния процес. Това не виждам как да се случи, защото има центрове на власт, които са извън клуба и там се вземат решенията".

През лятото Колев отново възнамеряваше да подаде оставка и да напусне поста. По-късно обаче собственикът Христо Крушарски го разубеди. "Ще му се обадя на Павел Колев, за да видя къде го сърби и ще го почеша", бяха думите на бизнесмена.