на живо

Неделев: Почувствах, че съм нежелан в Ботев

Тук съм да помогна на Лудогорец да стане шампион, заяви най-новото попълнение

Тодор Неделев бе официално представен като ново попълнение на Лудогорец. Това се случи на специална пресконференция на разградчани. Българският национал проведе първа тренировка с „орлите“, след като в първите дни на новата седмица бе трансфериран сензационно от Ботев Пловдив.

Полузащитникът сподели, че се е почувствал нежелан при пловдивчани, което е оказало влияние за решението му да приеме офертата на тима от Разград. Той ще носи фланелката с №88.

„Чувствам се добре. Благодаря на Лудогорец за прекрасното отношение и професионализма. Видях в тяхно лице, че имат огромно желание да ме привлекат. Отборът ме прие много добре. Тук съм да помогна на Лудогорец да стане шампион, а аз да изпитам емоцията от големи мачове, каквито тимът играе всяка година.

Поклон пред феновете на Ботев. Благодаря им за подкрепата през всички тези години. Всичко, което съм правил за Ботев, е било заради тях“, добави той. 

Причината да стане този трансфер, е че имаше два клуба. Единият ми показа, че няма нужда от мен, а другият демонстрира огромно уважение и колко ме иска в редиците си. Усетих страхотна подкрепа от тях. Всеки един футболист, който не е желан в един отбор, ще отиде на място, където ще бъде ценен и уважаван.

Вътрешно почувствах, че съм нежелан в Ботев. Не може след толкова години при оставащ договор от 3 месеца никой от клуба да не ме потърси. После те очакват в последния момент да се съглася. Каквото имах го казах с гордо вдигната глава пред феновете. Надявам се хората да ми повярват, защото никога не бих ги излъгал“, отбеляза най-новото попълнение на действащите шампиони.

Не искам да навлизам в подробности. Г-н Зингаревич е казал неговата гледна точка, това е неговото мнение. Аз съм футболист на Лудогорец и съм фокусиран върху това да печелим титли и да играем в Европа. Естествено, че ще има фенове, които са недоволни и ще ме наричат предател. Аз излязох пред тях и казах моята гледна точка. Всеки човек си има мнение и може да вярва на каквото поиска“, подчерта Неделев.

Очаква се Неделев да дебютира още на 5 март (неделя), когато Лудогорец ще приеме Пирин Благоевград в мач от 22-ия кръг на Първа лига.