на живо

Николай Костов: Хебър беше по-добрият колектив (ВИДЕО)

Спечелиха заслужено, заяви треньорът на Левски след отпадането за Купата

Николай Костов: Хебър беше по-добрият колектив (ВИДЕО)

Треньорът на Левски Николай Костов изрази разочарованието си от представянето на играчите и заяви, че Хебър е продължил към четвъртфиналите за Купата на България заслужено. По-рано днес закъсалият пазарджишки тим елиминира "сините" с 2:1 след късен гол на юноша на Левски.

"Играчите бяха много объркани в днешния мач. Ще назова две основни причини, заради които загубихме днес. Първата е, че загубихме всички единоборства, нямаше агресия. А при това положение не можем да развием играта си и да покажем индивидуалните качества. А втората и по-важната е, че в днешния мач по-добрият колектив на терена бе отборът на Хебър, за което го поздравявам. Те се бореха по-добре от нас, искаха повече успеха.", започна наставникът на "сините".

Снимка: Lap.bg

"Няма как да обясня в 2-3 изречения, много са причините за загубата. В предния мач срещу Локомотив Пловдив единоборствата ги печелехме. Днес започнахме да играем активно след 60-ата минута, когато Хебър вече водеше в резултата. Проявихме активност в добавеното време - след изравняването тръгнахме да решим мача преди продълженията. Те вкараха, без да създадат положение в края."

"Как може да подценяваме отбора на Хебър - те ни затрудниха максимално и в първия мач в София. Не бяхме достатъчно агресивни, борбени, мотивирани, показахме се като по-слабия колектив."

"Сега не е моментът да си взимаме поуки - играем още един мач след три дни. Трябва да направим обстоен анализ, да видим къде изоставаме, какво може да се подобри. Показахме добри игри в началото на сезона, спечелихме много от мачовете като колектив и благодарение на индивидуална класа. В края се пречупихме. Сега няма как да говоря за промени за следващия мач, който ще бъде във Враца със съвсем друг противник и от съвсем различен характер", завърши Костов.

Снимка: Lap.bg