на живо

Николай Костов: Оставям добър отбор на следващия треньор

Дали съжалявам, че поех Левски? По-добре да не отговарям...

 

Оставям добър отбор на следващия треньор, обяви треньорът на Левски Николай Костов след победата с 1:0 над Крумовград в Пловдив. Кръг преди края "сините" са близо до четвъртото място. То обаче не дава възможност за участие в Европа. 

"Защо да е немислимо да бием Крумовград? Доволен съм от играта и от победата, от характера. Имахме пълен контрол над играта. Малко възможности дадохме за атаките на противника", започна Костов, който си тръгва след края на сезона.

"Бяхме концентрирани за дълги топки и втора топка, което в доста мачове ни беше слабост. Нашият отбор започва да се усъвършенства в този тип игра. Относно резервната скамейка, нямаме реална представа за разстоянията, затова е по-добре да не говорим много за тактиката."

"Имахме контрол, макар да нямахме много положения. Винаги сме били мотивирани досега, но в някои мачове не ни се получава. Имали сме и много трудни моменти. Въобще не говоря за мотивация. Всички са крайно мотивирани. Има и такива моменти, в които настъпва умора."

На въпрос дали някога е съжалявал, че е поел Левски, Костов отговори: "По-добре да не отговарям на такива въпроси, защото това са сантименти."

"Трябва да питате бъдещия треньор какво е приел, как мога да кажа аз какво съм оставил? Смятам, че оставих добър отбор с млади играчи, които натрупваха добро количество мачове", завърши треньорът.