на живо

Николай Костов: Треперехме, съжалявам за играта

Ценители сме на красивия футбол, но Славия игра по-добре през второто полувреме

Треньорът на Левски Николай Костов демонстрира рядко срещано в българския футбол уважение към съперника и трезва преценка за събитията на терена. Въпреки победата с 2:0 над Славия той призна, че съперникът е заслужавал нещо повече в мача.

"Мисля, че през първото полувреме имахме много добра игра, много добри взаимодействия, висока преса, държахме противника в неговата половина. Започнахме през второто полувреме да опадаме физически. Наруши ни се физическият баланс в отбора.

Отпаднаха един по един - Евертон Бала, Мислович, Охене. Това са и нови играчи. Започнахме да треперим. Има го това във футбола.

През второто полувреме играха по-добре от нас. Публиката малко се разстрои, съжалявам за това. Последните впечатления остават най-трайни, а те бяха в полза на Славия.

Но победата си е победа. Има такива мачове. Поздравявам отбора за тази победа. Поздравявам футболистите на Славия и треньора им за добрата игра през второто полувреме", започна Костов.

"Надявам се още в следващия мач играчите да бъдат по-свежи. Имахме и други проблеми, за които не искам да говоря. Искам да поздравя публиката, ако тя не беше днес на мача, ако бяхме без публика, много трудно можехме да победим Славия".

"Дотук трябва да спрем да разговаряме за този мач. Така се развиха нещата, че ние спечелихме трите точки. Спечелихме ги доста трудно, за което съжалявам още веднъж, че с такава игра.

Бяхме свикнали да виждаме играчите по-добре да си взаимодействат, да правят по-красиви неща. Ние сме ценители на красивия футбол, но днес през второто полувреме не ни се получи. Нямахме добър контрол на контраатаката. Нямахме добра висока преса. Не контролирахме и дългите подавания, които бяха зад защитата. Сега трябва да си починем малко".

"Нека изчакаме два, три дни. На пресконференцията преди мача с Лудогорец ще кажа дали сме в добро настроение или имаме някакви предразсъдъци и страхове може би", завърши Костов.