на живо

Нов собственик в ЦСКА

Стоян Орманджиев е новият изпълнителен директор на "червените"

Нов собственик в ЦСКА

40% от акциите на футболния ЦСКА стават собственост на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука", съобщиха от клуба. На "Армията" идва и нов директор.

"В оперативното ръководство на ЦСКА ще влезе и нов изпълнителен директор - Стоян Орманджиев, потомствен цесекар и професионалист, който от дълги години работи в сферата на футбола.

Двамата заедно с другия изпълнителен директор Филип Филипов ще работят съвместно на ежедневна база за благото на любимия ни отбор", информираха още "червените" на официалния си сайт.

Орманджиев е син на бившия футболен съдия и по-късно изпълнителен директор на клуба Стефан Орманджиев, който почина през 2017 г. Дядо му Стоян е бивш футболист и треньор на "червените".

"Вярваме, че идването на новите съсобственици ще допринесе за още по-доброто развитие на клуба, ще внесе още по-голяма стабилност в ЦСКА и ще ни помогне да продължим по правилния път, който сме поели.

Първи приоритет на новото ръководство остава построяването на новия модерен стадион, който напълно да отговаря на стандарта на ЦСКА. Нито един компромис няма да бъде направен с тази кауза, приета присърце от всички акционери в ЦСКА", заявиха от клуба.

Предвид огромния обществен интерес към процесите в клуба, Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат съвместна пресконференция утре в 10:00 ч. на "Армията".