на живо

Добрин Гьонов: С ЦСКА на Гриша Ганчев не си пречим, те ни копират (ВИДЕО)

На този етап не си представям да има обединение, подчерта изпълнителният директор на ЦСКА 1948

Добрин Гьонов: С ЦСКА на Гриша Ганчев не си пречим, те ни копират (ВИДЕО)

Добрин Гьонов бе гост на Петър Бакърджиев в поредния епизод на подкаста „За спорта без клишета“. Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 призна, че е болна темата с обединението на ЦСКА на Гриша Ганчев.

Все пак той допълни, че ако един ден има възможност двата отбора да се обединят, това ще бъде за доброто на клуба. Гьонов говори още и за условията в българския футбол, които в последните месеци разбуниха духовете.

Това са условията в българския футбол, няма как. Важното е футболистите да са се подготвили добре, а и нека не преекспонираме нещата. Времето се затопля, става дума за 2-3 кръга, които трябва да бъдат изиграни. Теренът ще бъде еднакъв и за двата отбора. За съжаление това е ситуацията в България, това е реалността, може би трябва да се нагаждаме. Може би трябва да се мисли за някакви промени, а те трябва да са добре обмислени и да не са плод на някаква идея“, заяви той по повод следващия съперник на „червените“, които на 19 февруари (неделя) ще гостуват на Ботев Враца, както и по повод условията за игра в българския футбол.

Снимка: Евгений Милов

Януари 2017 година бях поканен да поема поста на изпълнителен директор. Играехме селски мачове на едни ниви, в интерес на истината това е истинският футбол, който си има своя чар. Там терените не можем да ги сравняваме. Малко по малко вече говорим и мислим, че е напълно постижимо да играем евротурнири и не само да участваме. Мисля, че ще имаме цели и в самите турнири.

Снимка: Евгений Милов

Първите два отбора в класирането водят пред на със 7 и 8 точки, които не са малко. Ако си вземем директните мачове срещу тях, може и да се намесим в борбата за титлата.  Французите казват, че апетитът идва с яденето. Мисля, че трябва да мислим за всеки един мач. Направихме добър отбор, конкуренцията в клуба е много голяма. Ще атакуваме и Купата на България“, отбеляза Гьонов относно амбициите на футболистите на Тодор Янчев.

Снимка: Евгений Милов

Трябва да си призная, че е болна темата с обединяването на ЦСКА и ЦСКА 1948, но в крайна сметка нито те ни пречат на нас, нито ние на тях. Напротив, даже в момента така се ражда конкуренция между двата отбора, които са в Топ 3. В мачовете между нас има още по-голям заряд, това е хубаво и за двата тима. Израстваме, гледаме един от друг и се копираме. Те ни копират в много неща, което не е лошо в интерес на истината. Извън футбола ни държат нащрек, докато на терена се опитваме да ги догоним, защото все още имат по-добри резултати. Искаме да ги победим след няколко кръга.

Снимка: Евгений Милов

"Трябва да има уважение, защото до 2016 година бяхме заедно. Тогава ЦСКА фалира нарочно и се получиха два клуба, две различни идеологии. Нито те са по-малко цесекари, нито ние. Семейства се разделят, продължаваме напред. Ако един ден има възможност за обединение, мисля, че ще бъде за доброто на ЦСКА като цяло, но на този етап не си го представям“, поясни Гьонов.