на живо

Обратен завой: Пламен Андреев ще пази с ЦСКА

Много искаме Динко Хоркаш, призна треньорът на Левски Николай Костов

В Левски предприемат поредна кардинална промяна на вратарския пост. Срещу ЦСКА ще пази Пламен Андреев, който остана на пейката за сметка на Иван Андонов в предишното вечно дерби (0:2) само три седмици. А треньорът Николай Костов открито призна, че много иска друг страж - избраният за №1 на поста в Първа лига за миналата година Динко Хоркаш, който преди дни разтрогна договора си с Локомотив Пловдив.

"Най-вероятно на вратата ще бъде Пламен Андреев. Той е длъжен да покаже характер и да не се огъва в тези мачове. Ще бъде недопустимо за него да сгреши. Трябва да покаже, че е възмъжал, защото му гласуваме доверие. Аз вярвам в него - коментира Костов. - Много искахме Динко Хоркаш, даже направихме връзка с него и агентите му, но не знам докъде стигнаха нещата."

Треньорът допълни, че се надява възстановеният от контузия Фабио Лима да изиграе в добро темпо поне 70-80 минути. "Имаме по-големи надежди, след като групата ни се запълни. Фабио Лима и Митков се завръщат. Марин Петков и Лима са двете ни остриета, които не можехме да използваме в предишния мач с ЦСКА. Тогава бяхме беззъби в атака."

"ЦСКА смениха треньора, но нямахме база за сравнение, тъй като отборът имаше малко игрово време. Очаквам да има разлика в отбора на ЦСКА. Трябва да играем по начин, по който да победим. Всеки мач е сам за себе си.

Мачът с Берое беше много важен за нас не толкова заради трите точки, колкото да се успокоят нашите играчи. Видя се колко много грешки допуснахме през първото полувреме. Бяхме подложени на доста критики и може би с право. Сега вече имаме други цели – преследваме трите точки.

Влязохме в плейофните мачове, през целия шампионат сме с усещането за несправедливост, не сме плакали, не сме се оплаквали, гледали сме да сме по-търпеливи и се надяваме със смяната на ръководството на БФС да се промени това усещане."