live

Официално: Кайседо не иска да играе за ЦСКА. Ще бъде продаден

Футболистът трябва само да мине медицински прегледи за новия си клуб

cska.bg

Жуниор Кайседо със сигурност няма да продължи кариерата си в ЦСКА. Причината е нежеланието му да играе за "червените" и непрофесионалното му отношение в последните дни. Това се казва в официална позиция на клуба, публикувана в социалните мрежи.

Трансферът на футболиста в чужбина е почти финализиран, като са договорени финансовите параметри между двата клуба и личните условия на Кайседо. Остава той да премине медицински прегледи. Името на новия му отбор не се съобщава, но в родината му Еквадор пишат, че става дума за мексиканския "Тигрес". 

Ето и цялото съобщение на ЦСКА: 

Снимка: cska.bg

"Информация за бъдещето на Жорди Кайседо:

Ръководството на ЦСКА проведе среща с нападателя с цел изясняване на всички въпросителни около поведението му през последните седмици. Кайседо беше категоричен, че няма интерес да продължи кариерата си в ЦСКА. Футболистът настоя и да бъде трансфериран в конкретен клуб.

Предвид нежеланието на Кайседо да играе за ЦСКА, непрофесионалното му отношение и неуважение, демонстрирано към клуба и отбора, собствениците се съгласиха, че продажбата на еквадореца е най-добрата опция.

Последваха няколко тежки дни на преговори, в които водещото за всички в ЦСКА беше интересът на клуба да бъде запазен. В крайна сметка Кайседо ще бъде трансфериран в чужбина, като условията между двата клуба са финализирани, договорени са и личните условия на футболиста. Остава той да премине медицински тестове, след което трансферът ще може да бъде обявен официално.

В клуба се работи усилено по намирането на класен централен нападател"

Снимка: cska.bg

Кайседо закъсня с присъединяването към летния лагер на ЦСКА и беше глобен от ръководството. 

Еквадорецът се присъедини към "червените" през февруари 2021 г. Той изигра 65 мача за клуба и вкара 32 гола.

Снимка: cska.bg