на живо

От Левски в Рен: Стивън Жерард по стъпките на Гонзо

Талантът от школата на "сините" преминава във френския клуб

Един от големите таланти в школата на Левски ще се присъедини към френския Рен. Според френското издание Оuest-france роденият през 2008 г. Стивън Жерард Гаоте вече е приел условията на новия си клуб.

Обещаващият футболист отказа да подпише професионален договор със "сините" и си навлече критики от ръководството. Според правилата на ФИФА въпреки липсата на контракт Рен ще трябва да плати компенсация на Левски.

Юношеският национал изкара пробен период във френския клуб в края на миналата година. След това води подготовка с представителния тим на Левски по време на лагера в Турция, но така и не намери място в групата на треньора Николай Костов след подновяването на шампионата.

През този сезон Стивън записа три мача за дубъла на Левски в Югозападната Трета лига. В Елитна група U17 изигра 15 мача, в които вкара 6 гола.

Любопитното е, че преди години пътя от "Георги Аспарухов" до Рен измина настоящият президент на БФС Георги Иванов-Гонзо. Той беше трансфериран за рекордните дотогава за "сините" 4,1 млн. долара, но така и не успя да остави следа във френския футбол.