на живо

Папазов към левскарите: Помагайте, но без да искате акции

Пийте по едно кафе по-малко и намалете цигарите, съветва Тити

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов използва платформата на една от най-популярните левскарски групи в социалните мрежи „С Левски до края“, за да отправи призив към феновете на „сините“.

Той се обърна към всички 30 000 членове на групата да даряват по 5 лева месечно за погасяване на дълговете на клуба към НАП. Ако това се случи, то всеки месец задължението на „сините“ ще намалява със 150 000 лева, а годишно това ще става с 1,8 милиона.

Снимка: Lap.bg

Важно условие е да бъде обещано никой да не иска акциите на собственика и да няма претенции. В последните седмици различни организации призоваха мажоритарния собственик Наско Сираков да се оттегли.

"Искам да ви поканя да сторите нещо много добро за здравето си. Към тези, които пушат, пушете на всеки два дни по една цигара по-малко. Не знам дали ще ви помогне здравословно, но със сигурност ще спестите 5 лева.

Снимка: БГНЕС

На всеки 10 дни пийте по едно кафе по-малко. Не знам за какво ще ви помогне, но ще спестите 5 лева. На всеки 15 дни пийте по една бира по-малко. Ще спестите 5 лева.

Има още много примери от какво може да се лишите, за да спестите 5 лева. Реално 5 лева са нищо, но могат да бъдат много, ако 30 000 внесат само по 5 лева месечно в НАП. Така всеки месец ще може да се погасяват по 150 000 лв. За една година са 1 800 000 лв", пише Папазов.

Снимка: Lap.bg

"Дайте ги, за да го има отбора, за да не чакаме отново 13 години. Сетете се само за миг, какво изживя всеки един от нас на 15 май 2022 г.? Всъщност ние ги даваме за себе си, за да бъдем щастливи, за да се радваме с любимия "Левски" на стадиона или пред телевизора! И задължително за "Левски" от сърце без условия и без претенции", допълва той.

В четвъртък - 6 април, предстои Общо събрание на "сините", на което ще бъде гласувано увеличаване на капитала с емитиране на нови акции на стойност 15 млн. лв.