на живо

Първо в bTV: Представител на ЦСКА е организатор на протеста

Безпрецедентно обединение срещу БФС преди България - Унгария

Първо в bTV: Представител на ЦСКА е организатор на протеста
 

Представител на ЦСКА е организатор на утрешния протест срещу управлението на БФС, научи bTV. 

По-рано днес, на съвместна пресконференция, СДВР и БФС оповестиха извънредни мерки за сигурност преди евроквалификацията България - Унгария (19:00 ч.), около чието провеждане се разрази скандал. 

От СДВР съобщиха, че близо 1600 полицаи ще пазят протеста пред Националния стадион "Васил Левски".

Главен инспектор Иван Георгиев разкри, че организатор е представител на "един от двата големи столични клуба", но отказа да конкретизира.

"Ще се въздържа от това да кажа кой е представителят на столичния футболен клуб. С голяма аудитория е, в случая - те са два. Нека да проведем работната среща с въпросния гражданин, в която той ще изрази своето мнение.", заяви Георгиев след въпрос на наш репортер.

"Познат е по физиономия, но самото име на момчето нищо не ми говори. След това ще имаме повече яснота и относно организацията, и за очакванията. Засега информацията ни е изцяло от социалните мрежи. Трудно можем да преценим каква ще е бройката на участниците.", допълни той.

Протестът "18 години стигат! Оставка!" е с начален час 17:00. Той представлява безпрецедентно обединение на фенове от цялата страна срещу настоящото управление на Българския футболен съюз (БФС), оглавяван от Борислав Михайлов.