на живо

Петър Ганев пред bTV: Спонсорът на Левски искаше да си тръгне през октомври

През 2020-а в касата нямаше пари дори за ток, каза бившият член на Надзорния съвет

Петър Ганев пред bTV: Спонсорът на Левски искаше да си тръгне през октомври

Спонсорът на Левски искаше да си тръгне през октомври, разкри в предаването "120 минути" на bTV бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев.

"През октомври генералният спонсор искаше да се оттегли от клуба. Имаше много спорове. Последваха обвинения към изпълнителния директор. В крайна сметка компанията реши да остане и да налива пари".

Снимка: Lap.bg

Икономистът бе освободен от поста си на Общото събрание на клуба преди повече от 10 дни. По думите му общият дълг на "сините" е близо 30 млн. лв.

"17-18 млн. са дълговете към стари собственици. Най-голям е към Васил Божков. Другият дълг е около 12 млн - НАП и т.н. Това е камъкът, който тежи върху Левски. През 2020-а в касата нямаше пари за ток дори", каза още Ганев.

Снимка: Lap.bg

"Освободиха ме, защото отказах да подпиша премахването на един член на Надзорния съвет - Радослав Разпопов. На него място трябваше да се сложи друг човек. Аз не бях съгласен".

Припомняме, че след отстраняването на Петър Ганев от Надзорния съвет на „сините“ представителите на феновете, сред които Димитър Костадинов и Любомир Костадинов, си тръгнаха от Общото събрание на клуба, което се проведе на "Герена".

Още от интервюто пред Светослав Иванов вижте във видеото.