на живо

Петър Хубчев се бори с коварна болест (СНИМКИ И ВИДЕО)

Благотворителният мач на 6 септември ще бъде прекъснат в петата минута

Петър Хубчев се бори с коварна болест (СНИМКИ И ВИДЕО)
 

Бившият футболист и наставник на Левски - Петър Хубчев, се бори с коварна болест. Новината беше съобщена от бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров, който даде официална пресконференция преди благотворителния "Мач на надеждата" на 6 септември, организиран от него.

Приходите от мача на националния стадион „Васил Левски“ ще бъдат дарени на нуждаещите си от средства за лечение.

Стилиян Петров призова всички мачове от предстоящия кръг в шампионата на да бъдат спрени в петата минута, а феновете да подкрепят Хубчев с аплодисменти. Същото ще се случи и в благотворителния мач.

"В последните няколко месеца бях близко до един мой съотборник, който минава, през което преминах и аз.

В петата минута мачът на 6 септември ще бъде спрян заради един от най-големите големите №5 в историята на българския футбол, който от месеци се бори с коварна болест.

Петата минута ще бъде за него. Аплодисментите ще продължат една минута. Както направиха всички за мен, когато аз имах нужда от подкрепа. Ще помоля всички фенове, следващия кръг от първенството да станат и да аплодират един голям човек. Уникална личност, която ние ще подкрепим. Той трябваше да участва в мача, но няма да може...", разказа Петров.

"Ние със Стилиян имаме много хубави преживявания – не само във футбола. Няма на такъв човек като него да кажеш „не“. Още първият път, в който ми се обади, му казах да не се притеснява и че ще бъда на линия.

Тук е моментът да се обърна към феновете – да присъстват на този спектакъл, защото той съчетава две неща – шоу и благотворителна кауза.