на живо

Стилиян пред bTV: Приех тежко новината, че няма да играя повече футбол (ВИДЕО)

Екипите на чужденците са размер М, а нашите L и XL, но това е съвсем нормално, каза с усмивка бившият капитан на България

Стилиян пред bTV: Приех тежко новината, че няма да играя повече футбол (ВИДЕО)
 

"От самото начало нашата ангажираност е много важна. Аз и моето семейство преминахме през всичко това. Знаем колко е трудно за хората и за тези около тях.

Искаме да помогнем, да им дадем надежда, да покажем, че сме с тях и ги подкрепяме", каза в студиото на "Тази сутрин" Стилиян Петров дни преди "Мача на надеждата" на 6 септември.

Футболният празник, който ще бъде излъчен пряко по bTV Action oт 17 ч., се организира от фондация "Стилиян Петров", като приходите ще бъдат използвани за подобряването на условията за лечение на онкоболни в България.

Бившият капитан на България има идея за подобен мач и на "Вила Парк" в Бирмингам, където премина по-голямата част от кариерата му.

"Изживях много тежки месеци. Приех много тежко новината, че няма да играя повече футбол. Имах мечта - да прославям България, да бъда добър човек и да дам много на футбола. Това ми беше отнето. Когато бях диагностициран с тежката болест, усетих истинската обич на феновете и хората от България.

Месеци наред стадионите на Острова потъваха в тишина в 19-ата минута - номерът, с който Стенли шестваше по световните терени.

"Всичко достигаше до мен. Жена ми ми четеше в болницата писма, послания от привърженици, хора, преминали през това, бивши съотборници... 12 месеца лежах в една болнична стая, но тази подкрепа ми даде сили да се боря. Затова искам с "Мача на надеждата" да дадем надежда.

С нетърпение очаквам срещата. Готвим голямо шоу с много изненади и игри. Да, успях да обединя за каузата бивши футболисти на Левски и ЦСКА. Тук говорим за приятелство, уважение, респект. Нямам проблем с никой. Тренирам усърдно, както и всички останали.

Снимка: Lap.bg

Всеки иска да се вложи и да бъде в оптимална форма. Екипите на чужденците са повечето размер М, а при нас L и XL, но това е съвсем нормално. Иванков дори сериозни се е захванал с йога", с усмивка разказа Петров.

Не бе подмината и темата с дългоочакваните промени по високите етажи на българския футбол. "Системата е много закърняла. Това е най-лошото нещо. Процеси, начин на работа, внедрени хора, които само искат да задържат работното си място. Не гледат футбола. Това е кауза, за която ние продължаваме да се борим.

Виждате къде се намира българския футбол. Ще дадем шанс на децата, да видят идолите си. И да разберат, че все още има шанс нещата да се подобрят".

Какво още сподели бившият капитан на България Стилиян Петров пред Златимир Йочев - вижте във видеото.