на живо

Петър Величков пред bTV: Чакат какво ще стане с кабинета (ВИДЕО)

При явно гласуване е възможно оставката на Борислав Михайлов да не бъде приета

Петър Величков пред bTV: Чакат какво ще стане с кабинета (ВИДЕО)

"Към момента нито един член на Изпълкома не е подал оставка. Това може да означава, че се чака бурята да премине, да се успокоят нещата. Чака се да се види какво ще се случи с правителството." Това обяви в предаването "Тази сутрин" бившият член на Изпълнителния комитет Петър Величков, който е част от екипа на кандидата за президент Димитър Бербатов.

"Оставката на Борислав Михайлов може да влезе в сила само тогава, когато конгресът я гласува. Процесът по приключване на това управление е започнал, но далеч не е завършил. Изчакваме да видим какво ще стане с ротацията в кабинета. Цялата политическа класа и хората скочиха и казаха, че този президент трябва да си отиде.

Ако тази ротация обаче не се осъществи и има едно служебно правителство, дневният ред на държавата се сменя. Фокусът няма да бъде толкова голям и аз няма да се учудя, ако се тръгне да се работи в тази посока. А именно - след като бурята премине, клубовете да бъдат притеснявани с познатите методи, с които работи това ръководство. И при едно явно гласуване оставката да не бъде подкрепена. Апелът ми е към тези клубове - трябва да осъзнаят отговорността, която носят, трябва да бъдат смели. Това е първата и последна стъпка за приключване управлението на това ръководство", коментира Величков.

"Иска ми се оттук нататък да започнем да говорим не за недъзите, които доведоха футбола до това състояние, а за обединение на футболната общност. Надяваме се, че този път сме на път да скъсаме с това ръководство. Тази конфронтация никой не я искал. Ако Михайлов не се бе върнал след първата си оставка и не бе направил тези манипулации, нямаше да се стигне до такива неща от кухнята".