на живо

По пътя към футболния пантеон в Гърция (ВИДЕО И СНИМКИ)

Кирил Десподов е една от най-обичаните личности в Солун

По пътя към футболния пантеон в Гърция (ВИДЕО И СНИМКИ)

След трансфера си в ПАОК, Кирил Десподов се нуждаеше само от няколко месеца, за да покори сърцата на жителите на Солун и феновете на новия си отбор.

Българинът си спечели симпатиите и на гръцките журналисти, които го описват като земен, спокоен и отдаден на каузата на тима.

Именно те ни разкриват за трансферната сага през лятото. Олимпиакос наддава с ПАОК за правата на българския футболист. До последно се счита, че тима от Атина е фаворит за закупуването на крилото, но тогава ръководството предприема друг ход - да вземе под наем Солбакен от Рома.


В този момент ПАОК натиска газта и купува от Лудогорец футболист №1 на България. Ход, който с времето се оказва ключов в битката за титлата.

Този сезон основната цел на "черно-белите" е свързана със спечелването на шампионата на Гърция. За последно това се случи през 2019 г.

ПАОК в момента е в люта битка за първото място, а освен това се бори и за максимално дълъг престой в Лига на конференциите, като с лекота спечели групата си през есента.

В 32 мача във всички турнири Десподов има 12 гола и 11 асистенции.

Приносът на българския футболист несъмнено носи големи позитиви на образа на капитана на националния отбор, като вече два пъти беше избиран за играч на месеца в гръцката лига.

Но не всичко опира до събитията на терена. С поведението си извън стадиона Кирил Десподов също печели симпатии. Признава, че харесва гръцката кухня, музика, начин на живот.

Имахме възможността да разговаряме с него във втория по големина град на Гърция и усетихме от първо лице тази любов, за която ни предупредиха и гръцките колеги.

В мига, в който Кирил Десподов се появи на улицата, моментално бива обграден от желаещи за снимка. Силно впечатление направи дори привърженик на Панатинайкос (замесен в битката с ПАОК за титлата), пожелал на нашия сънародник да продължи да вкарва голове и много успехи.

Фланелките му във фенмагазина на ПАОК са от най-продаваните, а името му е от най-дискутираните в социалните мрежи.

Солунският тим може да е считан за третия по популярност в Гърция, след Панатинайкос и Олимпиакос, но няма съмнение - най-известният е в мрежата.

Само няколко поста са достатъчни да разберем, че феновете на ПАОК са изключително щастливи от присъствието на 27-годишния наш футболист в редиците си.

Неговият жест да изпее гръцка песен при представянето си сякаш още повече подлуди привържениците, които дори призовават песента да се пуска на "Тумба" при всеки гол на номер 77 в ПАОК.

Какво мислят гърците за Кирил Десподов? Какви са били първите му впечатления от отбора и какъв е животът му в Солун - вижте във видеото.