на живо

Полицай пострада след инцидент на варненското дерби в Трета лига

Напрежение покрай двубоя между дублиращите отбори на "Черно море" и "Спартак"

Полицай пострада след инцидент преди началото на варненското дерби във футболната Трета лига - Североизточна група, между дублиращите отбори на "Черно море" и "Спартак".

Според очевидци, на влизане в стадиона феновете на "Спартак" пробиват кордона в сектора за гости, за да не влязат в клетката, а вследствие на това един от униформените получава контузия.

От "Спартак" Варна обаче са категорични, че информацията не отговаря на истината. Кордон от полицаи е нямало, а пострадалият е паднал на терена. "Никой не ни вкара в клетката. Влязохме на трибуните, а кордон от полицаи нямаше.“, твърдят от фенклуба на "соколите".

Привържениците на "Спартак" започнаха да клатят оградата на стадиона, което провокира тези на домакините и двете агитки за секунди се озоваха на терена. Наложи се намесата на полицията. Между двете групи бе и наставникът на "моряците" Илиан Илиев, който се опитваше да предотврати сблъсък.

В крайна сметка до физическа саморазправа не се стигна, но по предписание на дежурния делегат срещата започна в 17:15 ч. вместо в 16:00, а на стадиона бяха мобилизирани по спешност още около 50 униформени.

Двубоят все пак се изигра и завърши с успех за "Черно море" - 2:1. След срещата ексцесии нямаше.