на живо

Полиция на Колежа, строителят плаши със съд (ВИДЕО)

Илиян Филипов пред bTV: И смешната сума от 40 000 лв. бавят, толкова взима един футболист

Полиция на Колежа, строителят плаши със съд (ВИДЕО)

Демонтажни дейности на стадион "Христо Ботев" заради дългове.

Строителят на "Колежа" е запорирал сметките на Ботев Пловдив заради неизплатени задължения към него. Той има намерение да се обърне към съда в търсене на общо 800 000 лева. От клуба признаха за забавени плащания, но изтъкнаха не финансови затруднения, а - логистични причини.

Спорът е заради 29 ВИП помещения тип "скай-бокосове", които са изградени извън обществената поръчка на Община Пловдив, както и за турникети, необходими за получаването на лиценз за четвърта категория от УЕФА.

Преди обед на Колежа имаше полиция, повикана от клуба, тъй като строителят е започнал да демонтира част от турникетите и е поставил прегради пред входовете на част от скай-боксовете.

"Два месеца няма никакви постъпления и затова блокирах сметките. Преди две седмици трябваше да ми платят за турникетите, след като няколко пъти ги предупредих. Сумата е смешна - 40 000 лв. Това е заплатата на едни от големите футболисти, които играят в Ботев", каза пред bTV собственикът на фирмата, отговарящата за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов.