на живо

Помилваха "Левски", затварят само един сектор от "Герена"

Апелативната комисия се произнесе

Помилваха "Левски"! Апелативната комисия към БФС замени наказанието от един мач пред празни трибуни заради хвърлена бомбичка с частично затваряне на стадиона. Фенове на двубоя с "Ботев" Пловдив няма да има само в Сектор "А".

Първоначално "сините" бяха санкционирани с мач пред празни трибуни, но след подадена от тях жалба се заговори за промяна в наказанието и редуцирането му само до един затворен сектор.

Днес Апелативната комисия изслуша физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов, както и представител на "Левски" - изпълнителния директор Ивайло Ивков. 

"Официален документ, доказващ степен на частично засягане или нараняване, не е бил показан пред Апелативната комисия. Дисциплинарната комисия по същество към момента на гледането е взела правилно решение при наличните доказателства. Ние искаме допълнителни доказателства и всякакви други показания", коментира председателят на Апелативната комисия Валери Апостолов след края на заседанието. 

По думите му физиотерапевтът на ЦСКА е отказал преглед от лекаря на стадиона след инцидента. 

"Доказателствата трябва да бъдат безспорни. Как може нито едно видео да не докаже наранявания. На тази снимка не може да се познае какво има на този крак. Да, има хвърлен предмет и пиротехнически средства, за които има санкции", добавя Апостолов.

Снимка: Lap.bg

Преди ден от ЦСКА излязоха с позиция и предупредиха БФС, че една промяна в наказанието на "Левски" вероятно ще създаде опасен прецедент.

Припомняме, че по време на дербито в Първа лига, спечелено от "сините" с 2:0, хвърлена бомбичка рани физиотерапевта на ЦСКА.

От "Левски" няколко пъти подчертаха, че смятат наказанието от един домакински мач без публика за несправедливо и няма да се съобразят с решението на Дисциплинарната комисия към БФС.