на живо

Пример от Шотландия: Как Рейнджърс остави да му върнат гол (ВИДЕО)

Полемиката около гола на ЦСКА срещу Септември продължава

Пример от Шотландия: Как Рейнджърс остави да му върнат гол (ВИДЕО)

Голът на ЦСКА срещу Септември породи дискусии и сигурно ще се коментира дълго. Подобни примери от футболна Европа има не един и два.

„Армейците“ поведоха в 42-рата минута на "Васил Левски" снощи, а точен бе Дюкенс Назон.

Полемиката идва от ситуация секунди преди това. Докато домакините чистят топката в тъч, за да бъде оказана помощ на техен играч, паднал извън очертанията на терена, Юрген Матей изпълни бързо страничното хвърляне и изведе Назон, който без проблем реализира редовен гол.

Припомняме ви пример само от преди дни в Шотландия. В 71-вата минута на 1/8-финала за купата между Глазгоу Рейнджърс и втородивизионния Партик, Тисъл Малик Тилъм отбеляза гол за Рейнджърс, демонстрирайки явна липса на феърплей.

Американецът открадна топката в момент, когато гостите се канеха да я върнат на домакините, след като играта бе спряна, за да се окаже медицинска помощ на играч в синьо, който лежеше в очертанията на терена.

Мениджърът на гранда Майкъл Бийл не остана безучастен към недоволството на играчите и щаба на Партик Тисъл и нареди на своите футболисти на пуснат втородивизионния тим да възстанови равенството.

Скот Тифони реализира за 2:2, след като премина половината терен без да бъде обезпокояван от футболистите на Рейнджърс. След този момент двамата треньори си стиснаха ръцете, показвайки, че победата не е на всяка цена.