на живо

Продават Пирин Благоевград за $4,5 млн.

Срещу тази сума бъдещият инвеститор ще получи отбора и клубния автобус

Lap.bg

Собственикът на Пирин Благоевград Пол Белогур продава клуба, пише "Тема Спорт". Бизнесменът е извадил “орлетата” на тезгяха и очаква конкретни предложения.

В края на миналата година медиите в Турция разкриха, че Белогур е бил в югоизточната ни съседка за среща с местен инвеститор.

Двете страни са водили конструктивни преговори, които обаче не са приключили положително за Пирин. Причината не е била толкова цената, която босът на благоевградчани е поставил, а това, което бъдещият нов собственик би получил насреща.

Според запознати бизнесменът е искал за клуба 4,5 млн. долара. Срещу тази сума обаче реално бъдещият инвеститор придобивал само отбора и клубния автобус. Както е известно, стадион "Христо Ботев" е общинска собственост, както и базата.

Снимка: Lap.bg

Наскоро президентът Станислав Манолев отрече, че в тима е имало стачка заради забавени плащания. Той обаче призна, че има такива, но сумата не е сериозна и състезателите не са вдигали "бунтове", заради това.

Пирин загуби с 0:2 гостуването си на Славия на старта на пролетния дял. В неделя "орлетата" приемат Левски.

Пол Белогур взе Пирин през лятото на 2019 година и го върна в елита, като в началото имаше сериозен ентусиазъм и стабилно финансиране.