на живо

Против уроки: Свещеник чете молитва в сградата на БФС

Всички служители получили настойчива покана да се явят на ритуала

Против уроки: Свещеник чете молитва в сградата на БФС

В БФС се обърнаха към божествените сили в трудната ситуация. В разгара на колосалния скандал с преместения при затворени трибуни мач срещу Унгария, в сградата на централата в Бояна беше призован свещеник.

Според информацията на колегите от dsport, божият служител е прочел молитва против уроки. В християнството под "уроки" се разбира общо неразположение, причинено от външно въздействие на завистливи, злостни и злонамерени хора.

Във вторник по обед всички служители на футболната централа са получили настойчива покана да се явят, а свещеникът е поръсил присъстващите със здравец и светена вода.

Ето и пълния текст (без редакторска намеса) на молитвата против уроки, достъпна на електронен адрес pravoslavenhram.com:

Господи Боже наш, Вседържителю и Всесилни, Лекарю на душите и телата и Твърдиньо на всички, които на Тебе се надяват! На Тебе се молим и от Тебе просим: премахни от Твоя раб ( или: Твоята рабиня) (името) всяко дяволско влияние, всяко сатанинско помрачение и нападение, всяка лукава хитрост и вреда.

Обезвреди всяко зловредно влияние на завистливи и злобни човеци, причинено от лош поглед или злокобна мисъл и пожелание. Сам Ти, човеколюбиви Владико, простри властната Си десница и опълчи високата си мишца срещу всяко коварство и посети това Това създание с Твоето милосърдие, като му изпратиш мирен, силен и верен ангел - пазител на душата и тялото, за да го (или: я) предпазва занапред от всяка злокобна вреда и уроки, та запазван (или: запазвана) от Тебе да бъде този Твой раб (или: тая Твоя рабиня) здрав или невредим (или: здрава и невредима) срещу всяко коварно нападение на сатаната и с благодарност да казва: " Господ ми е помощник и няма да се уплаша. Какво ще ми стори човек? "... и още: " Няма да се уплаша от злото, защото Ти (Господи) си с мене! ".

О, Господи Боже наш, съжали Твоето създание и избави Твоя раб ( или: Твоята рабиня) (името) от всяко зло, всяка вреда, изпитание, огън и от всичко, що причинява уроки - по молитвите на преблагословената и славна Владичица наша Богородица и всякога дева Мария, по застъпничеството на светловидните ангели и по молитвите на всички светии. Амин!