на живо

Радослав Кирилов: Този млад отбор е светъл лъч, трябва да вярваме

Футболът не трябва да сее омраза, но не тая лоши чувства към македонците, каза националът

Този млад отбор на България е светъл лъч и трябва да вярваме в него! Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV футболният национал Радослав Кирилов. Според него "лъвовете" са се справи с враждебната атмосфера в Скопие благодарение на промяната в манталитета под ръководството на Младен Кръстаич.

"Трудно беше, защото още на химна хората бяха лошо настроени. Освиркваха, което не е хубаво. Все пак спортът е феномен, който трябва да обединява, а не да сее омраза. Но успяхме да запазим самообладание, да се концентрираме изцяло върху мача и да се представим добре на терена.", каза Кирилов след минималния успех срещу Северна Македония в Лигата на нациите, осигурил на страната ни място в четвърта урна в жребия за евроквалификациите.

Снимка: gettyimages

"Мачът беше доста нервен и труден за игра. Бяхме много щастливи след него, защото все пак представяме нашата държава. Изключително горд съм, че националният отбор започва да върви в правилната посока, защото нашата страна има нужда от спортни и футболни успехи."

"Може би имаше някакво по-различно настроение негативно към нас, но на терена не съм усетил нещо такова. И двата отбора бяхме концентрирани изцяло върху мача. Не смятам, че и в тяхната глава е имало неща извън футбола. Имаше чисто футболни реплики, нищо повече."

"Често казано, се подготвихме изцяло футболно за мача. Беше важно, защото знаехме, че ще е труден. Не сме говорили за неща извън футбола - за политически теми и т.н. Мисля, че и нямаше смисъл да се настройваме негативно."

"Не си размених фланелката с никого, но не тая лоши чувства към македонците. Аз съм от Симитли - на няколко километра от границата. Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим. Не виждам причина македонският народ да таи лоши чувства към нашия."

Снимка: gettyimages

"Виждам доста голяма промяна откъм манталитета при Кръстаич. Има изключително голямо желание да се развие този отбор. Както видяхме - той е изключително млад, аз бях най-възрастния, а съм само на 30. Повечето момчета бяха на по 22-23-24, имаше дори на 18. Това е бъдещето. Според мен трябва да се започва от младите. В последните години видяхме, че нещата не вървят в правилната посока. Сега се взима друг път и трябва да се работи по този начин. Аз мисля, че има светъл лъч и трябва да вярваме на това, което се случва в момента."

"Ако отборите на жребия за Евро 2024 са на нашето ниво, ще бъде една идея по-лесно да се преборим с тях. Но в крайна сметка това е жребий, каквото се падне ние ще го приемем. Сега имаме две контроли, в които също трябва да се представим на ниво."

Снимка: gettyimages