на живо

Решават за наказанието на "Левски" в понеделник

Апелативната комисия покани представител на "сините" за изслушване

Апелативната комисия към БФС ще се произнесе в понеделник (3 октомври) по отношение на жалбата на "Левски" за наказанието от един мач без публика. 

"Имаме постъпила жалба от "Левски" срещу решение на ДК, която беше разгледана. Запознахме се с жалбата и представените доказателства. Изслушахме делегата на мача между "Левски" и ЦСКА - Христо Ботев. Считаме жалбата на "Левски" за допустима, като обхваща съвкупност от едно нарушение. Отлагаме вземането на решение за 3 октомври, понеделник, като каним за изслушване представител на "Левски", г-н Ботев и физиотерапевта на ЦСКА Иван Христов. Окончателното решение ще се вземе в понеделник", заяви председателят на комисията Валери Апостолов.

Снимка: Lap.bg

Припомняме, че Дисциплинарната комисия наказа "Левски" с мач без публика заради провиненията на агитката в дербито с ЦСКА.

От "Герена" пък реагираха мигновено и призоваха привържениците си да напълнят стадион "Георги Аспарухов" за мача с "Ботев", въпреки наказанието. Отделно "сините" поставиха и много въпросителни около "40-годишното си приятелство с президента на футболната централа Борислав Михайлов".

В редица медии се появи информация, че най-вероятно Апелативната комисия ще затвори само сектор 5 на "Герена", където принципно се настаняват феновете от "Ултрас Левски". Възможно е и целият сектор "А" да бъде затворен за мача, защото именно от там е полетяла пиратката, която уцели масажиста на ЦСКА. Секторите "Б", "В" и "Г" обаче ще останат отворени за феновете.