на живо

Резерва спаси "Лудогорец" срещу ЦСКА 1948

Шампионите загубиха първи точки

ЦСКА 1948 и "Лудогорец" завършиха наравно 2:2 на стадион „Витоша“ в Бистрица в мач от третия кръг на Първа лига. Това са първите загубени точки за тима от Разград.

Въпреки това шампионите остават на върха със 7 точки. В понеделник те могат да бъдат изместени от "Черно море", който гостува на ЦСКА в София.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА 1948 пък е временно трети с 5 т. Мачът бе наблюдаван от новия селекционер на националния отбор Младен Кръстаич.

Гостите удариха в добавеното време на първото полувреме. Каули Оливейра се озова на отлична позиция и с хубав удар прати топката в мрежата на Наумов с помощта на напречната греда за 1:0. След почивката домакините стигнаха до обрат.

Изравнителното попадение падна в 72-ата минута, когато Алекс Колев стреля мощно от пряк свободен удар в близост до наказателното поле. Симон Слуга изби, а Георги Русев уцели гредата от около два метра преди Ивайло Чочев да прати топката в мрежата с удар с десния крак. Само три по-късно отборът, воден от Любослав Пенев, поведе в резултата. Георги Русев получи подаване от Ангел Лясков в наказателното поле, след което преодоля Недялков и Вердон и с не докрай прецизен удар се разписа във вратата на "Лудогорец".

Снимка: Lap.bg

В 81-ата минута резервата Бърнард Текпетей спаси точката в София, възползвайки се от неточност на Лясков и с неспасяем шут от над 20 метра матира Наумов за крайното 2:2.

По-рано днес "Спартак" Варна направи 1:1 с "Пирин" Благоевград у дома. "Орлетата" поведоха рано в резултата, а още две техни попадения бяха отменени. 3 минути преди края на редовното време "соколите" се добраха до точката.