на живо

Съдът привиква БФС и УЕФА заради мача с Унгария

Двубоят може да се играе пред публика след жалба на Георги Градев

Съдът привиква БФС и УЕФА заради мача с Унгария

Скандалният казус с европейската квалификация между България и Унгария влиза в съда. Спортният арбитраж в Лозана привиква БФС, унгарската федерация и УЕФА имат срок до края на работния ден на 9 ноември да изпратят своите становища по случая.

Жалбата е подадена от специалиста по спортно право Георги Градев, който настоява КАС да отмени решенията на УЕФА. Очаква се решението да бъде оповестено в най-кратък срок, защото самият двубой е на 16 ноември.

Унгарската централа вече изрази разочарованието си. Близо 2500 местни фенове възнамеряват да пътуват до България за двубоя, който е ключов за класирането на тима за Евро 2024.

БФС премести мача от стадион "Васил Левски" на "Христо Ботев" в Пловдив. Трибуните ще бъдат затворени заради очаквания за безредици. Решението е подкрепено от УЕФА, а от "Бояна" се позоваха и на препоръка от полицията.

Всъщност фенове на всички традиционни клубове у нас готвят протест срещу управлението на БФС. За инициативата се знае отдавна, а в социалните мрежи изобилства от специално създадени за целта групи и събития. 

От БФС потвърдиха, че е необходимо да предоставят становището си в КАС. И уточниха, че нямат никакви притеснения и очакват решението да остане в сила.