на живо

Съзряха план Борислав Михайлов да остане на власт (ВИДЕО)

Изпълкомът гласувал Михаил Касабов да не бъде вписан като временен президент на БФС, обяви Петър Величков

Съзряха план Борислав Михайлов да остане на власт (ВИДЕО)

Изпълкомът на Българския футболен съюз (БФС) е гласувал Михаил Касабов да не бъде вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността президент на централата.

Това обяви членът на изпълнителния комитет Петър Величков, който съзря план подалият оставка Борислав Михайлов да остане на власт. Днес Изпълкомът свика извънреден изборен конгрес на 15 март.

Според Величков, Михайлов все още ръководи БФС, въпреки че подаде оставка. Това е така, тъй като футболният съюз не е подал документи Михаил Касабов да бъде вписан в Търговския регистър като временно изпълняващ длъжността.

Влизайки в Търговския регистър виждаме, че името, което фигурира като президент на централата - е това на Борислав Михайлов.

"Имаше много силна опозиция от Изпълкома за това Михаил Касабов да бъде вписан и за хубаво или лошо, един от колегите започна да крещи, но от това крещене стана ясно какъв е планът и защо те държат Михаил Касабов да не бъде вписан. Въпросният човек - Димитър Георгиев каза, че ще се кандидатира и той, за да може да обжалва конгреса и Борислав Михайлов да остане президент.", заяви Величков.

Оказва се, че Димитър Георгиев - освен член на Изпълкома, е и партньорът на Михайлов от неговия прословут танц.

"Това е смисълът на закона за Търговския регистър. Тези промени да бъдат вписвани, за да са обществено известни. И приближеният му, в слабоумието си - издаде този план. Теоретично, без да има причина, конгресът може да бъде обжалван. Това забавя с години решенията, което оставя на власт този, който е вписан.", продължи Величков.

Пред dsport Георгиев каза, че не е заявявал категорично, че ще се кандидатира за президент и ще обжалва решенията на конгреса и обвини Величков в лъжа.

Срокът за подаване на документи за промяна в търговския регистър е 7 дни, след което при такова действие - следва глоба.

"Аз съм президент на БФС. Защо не съм вписан ли? Не знам, питайте Търговския регистър. Няма да видите оставка, защото някой трябва да върши тая работа. Просто някой трябва да организира конгреса.", коментира Касабов.

До организирането на конгреса, според Венцеслав Стефанов, в битката за поста ще се появят доста кандидати.

"Аз съм решил за себе си, но няма да кажа кой е, защото ще изгори.", каза президентът на Славия и член на Изпълкома.

Любопитен коментар дойде и от бившия президент на БФС Валентин Михов: "Защо да не се кандидатирам и аз?", попита той журналистите.

Конгресът на 15 март ще се проведе в столичен хотел - именно там, където и през 2018 г.