на живо

Сексуален насилник ще играе в България (ВИДЕО)

Бившата звезда на Бока Хуниорс Себастиан Вия е изправян пред съда по две обвинения

Сексуален насилник ще играе в България (ВИДЕО)

Футболист с впечатляваща визитка, но и с присъда за сексуално насилие ще играе в българското първенство. Себастиан Вия подписа с Берое за 2 години.

Колумбиецът пристига като свободен агент, но може да се похвали с впечатляваща кариера в аржентинския гранд Бока Хуниорс. Той има 172 мача, 29 гола и 33 асистенции, както и 7 спечелени трофея. Вия записва и 4 двубоя за националния отбор на своята родина.

Играчът се разделя с Бока през лятото, след като аржентинското правосъдие му налага 2 години условно за сексуално насилие. Максималната предвидена присъда за престъпление от такъв характер е 15 години затвор.

Вия има цели два сблъсъка със закона. Въпросната присъда е за побой срещу бившата си партньорка Даниела Кортес. Той я заплашил със смърт, като отправил заплаха и към членове на семейството й.

В момента срещу футболиста тече друго дело. Оплакването е подадено от жена на име Росио Тамара Долдан. Случаят е от 26 юни 2021 г. в дома на Вия в Буенос Айрес.

Обвинението твърди, че футболистът я обидил, сграбчил я за косата и й нанесъл удари по лицето. Жертвата се озовала в безпомощно състояние и не е успяла да си тръгне, каквото било намерението й.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Beroe FC (@pfcberoe1916)

Вия бил под въздействието на голямо количество алкохол. Той обвинил Долдан, че е имала сексуални отношения с други футболисти на Бока. След това я заключил и я изнасилил, преди да опита да я задуши.

Разследването посочва, че Вия и негови приближени се обадили на жертвата и й предложили пари в замяна на мълчание. Като доказателство е приложен видео и аудио запис, на който се чува неговият глас.

"Сключихме сделка. Ти си жена, която държи на думата си, нали? И аз съм мъж на думата." Според свидетели Вия дал на жената 5000 долара. Самият футболист отрича всички обвинения.