на живо

Северномакедонците пак се заяждат - не ни броят за Евро 2024

Шансът ни да се класираме за първенството в Германия е 3.48%

Северномакедонците пак се заяждат - не ни броят за Евро 2024

Напрежението по оста София-Скопие както на политическия фронт, така и на футболния едва ли скоро ще приключи. Повод за поредното заяждане от страна на комшиите им даде жребият за Евро 2024.

Суперкомпютър вече изчисли шансовете на всеки отбор да се класира на Евро 2024, макар и да има 6 месеца преди началото на същинските срещи. Известния сайт We global football, занимаващ се със статистика и прогнози, обяви, че в нашата група Сърбия и Унгария са фаворити за първите две места в потока. На Черна гора се дават 9%, на българския тим - 3.48%, докато Литва е на дъното с 0.28%.

Северна Македония ще мери сили с Италия, Англия и Украйна, но има по по-големи шансове от нас – 6,00%. "Интересно, по-малко и нелогично, Македония при такава "група на смъртта" има малко по-големи шансове от съседна България, която получи много по-лесна група от нас. Компютри и анализатори не вярват в източната ни съседка, така че дори нямат четири процента шанс за ЕП“, пише Sport1.mk.

Само преди дни феновете на северномакедонците освиркаха българския химн по време на мача между двата тима от Лигата на нациите, а след това обявиха капитана на тима ни Кирил Десподов за македонец.