на живо

Шефът на съдиите: Нямаме рефери с "абонамент"

"На Лудогорец - ЦСКА имаше две грешки", заяви Стоян Алексиев

Футболни съдии, които са "абонирани" да ръководят мачовете на определени отбори няма у нас. Това твърди главният мениджър на Съдийската комисия на БФС Стоян Алексиев.

Той говори на пресконференция преди финала за Купата на България между Ботев Пловдив и Лудогорец. Мачът е в сряда (15 май). Той ще се ръководи от Драгомир Драганов с помощници Христо Хаджийски и Димо Вълчев, а 4-ти съдия на двубоя ще е Георги Гинчев.

"Смятам, че е меко казано несериозно, че определи съдии имат абонамент към някои от отборите. Кой, ако не международен съдия да бъде назначен за финала за Купата или за голямо дерби. Нормално е да бъде назначен един от най-опитните съдии. Сега мачовете са доста на често. Разделиха се отборите на плейофи. Нормално е да има повече дербита. Най-добрите съдии са назначавани на най-големите мачове", каза Алексиев.

"Имаме привилегия, удоволствие и чест да сме съдии на най-големия мач за сезона в България. Няма място за оплакване. Искам да изкажа благодарност за доверието от Съдийската комисия. Сигурен съм, че моят екип ще даде всичко от себе си да се получи футболен празник. Следя всички мачове в първенството. Не само в тези, в които участвам. Това е част от нашата подготовка. Ние изучваме футболистите, тактики и всичко необходимо да сме успешни. Със сигурност утрешният мач ще е много по-различен. Готови сме. Моят екип ще е максимално мобилизиран, така че на терена да се реши носителя на Купата с футболни аргументи", заяви Драганов.

Главният мениджър на съдийската комисия коментира също отсъжданията по време на Лудогорец - ЦСКА. Разградчани биха с 3:1, като един от головете им падна от дузпа.

Снимка: Lap.bg

"Лудогорец – ЦСКА всички видяхме, че имаше две VAR намеси, което означава, че главният съдия е допуснал две грешки, които са поправени. Няма какво повече да се твърди. Нито една от грешките не е повлияла на крайния резултат, което е най-важното в крайна сметка", заяви Алексиев.