на живо

Сираков с Орден за храброст. Илиана: Спокойно, няма да се откаже!

Съпругата на мажоритарния собственик на Левски с позиция след протеста на феновете

Сираков с Орден за храброст. Илиана: Спокойно, няма да се откаже!

Съпругата на Наско Сираков и президент на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана - Раева, е категорична, че той няма да се откаже от ролята си на мажоритарен собственик на футболния Левски. 

Думите ѝ в социалните мрежи идват часове след като фенове на "сините" издигнаха транспарант "Сираков - вън" и забавиха с 12 минути началото на мача Левски - Черно море (0:0).

Раева разкри, че точно преди срещата Сираков е получил подарък от фенове - истински Орден за храброст от Първата световна война, с посвещение: "За проявената храброст в борбата за спасение на футболен клуб Левски".

Напрежението между феновете и собственика е от няколко месеца. Привържениците дори оставиха емблематичния си Сектор "Б" без публика за един мач. На този фон Раева е категорична, че съпругът ѝ има още работа за вършене в клуба и няма намерение да се оттегля.

"Не заради предателите, не заради съвременните убийци на “Левски”, не заради няколкото жалки журналистчета, не заради престъпното съдийство, а най-вече, заради вас - ИСТИНСКИТЕ ЛЕВСКАРИ, които днес мръзнахте на стадиона и освирквахте обезумелите осквернители на “Левски”, заради тези левскари, които днес му подариха орден за храброст, заради тази жена, която днес в ресторанта ме молеше да не се отказва, заради многобройните левскари в цяла България, заради вековния и любим “Левски”!", пише тя в публикацията си, озаглавена "Защо Левски е вечен!".

Снимка: Lap.bg

Ето и целия текст:

"Защо “Левски” е вечен?

Истински орден за храброст за Наско от Първата световна война!

Няма случайни неща в този живот!

Минути преди днешния мач на “Левски”, Наско получи УНИКАЛЕН ПОДАРЪК от Сините фенове - истински орден за храброст от Първата световна война!

Наско получи този орден за проявена храброст в битката за спасението на ПФК “Левски”! Така са написали левскарите, които му го подариха.

Да, битката на Наско е трудна и жестока, но в тази битка той не е сам! С него сме цялото семейство, хората в клуба, които не го предадоха, спонсорът, невероятният мъжкар и специалист Николай Костов, отборът и най-вече ОГРОМНАТА част от вас - сините фенове!

Скъпи, левскари!

Не спирате да ми пишете на лични съобщения, в които се молите Наско да не се отказва от борбата му за спасението на “Левски”

Навсякъде, където ходим го спирате и прегръщате и му давате кураж да продължи! Ставам непрекъснато свидетел на това.

Днес пред погледа на мои треньорки и съдийки, в ресторант “Форест”, на масата при мен дойде непозната жена и ми каза, че е левскарска “от истинските съм” -така ми каза. “Много обичаме Наско! Кажете му, че всички истински левскари сме с него! Моля ви, кажете му да не се отказва! Ние не сме от ония, дето ни изгониха от стадиона! Ние сме истински левскари и много страдаме! Моля ви да не се отказва!”

Аз и отговорих: Бъдете спокойна! Няма да се откаже…

Беше много трогателно!

Моите треньори и съдии слушаха и след като тя си тръгна едната ми каза: “ Това беше невероятно!”

Знаете ли? Това е ежедневие. Всеки ден срещаме надеждата в очите на левскарите.

След днешния позор на мача, бих искала да знаете, че Наско ще се бори докрай за любимия си “Левски”!

Не заради предателите, не заради съвременните убийци на “Левски”, не заради няколкото жалки журналистчета, не заради престъпното съдийство, а най-вече, заради вас - ИСТИНСКИТЕ ЛЕВСКАРИ, които днес мръзнахте на стадиона и освирквахте обезумелите осквернители на “Левски”, заради тези левскари, които днес му подариха орден за храброст, заради тази жена, която днес в ресторанта ме молеше да не се отказва, заради многобройните левскари в цяла България, заради вековния и любим “Левски”!

Левскари, в тази жестока битка подкрепяйте безрезервно “Левски” и своята най-голяма жива легенда!
“Левски” е вечен!"