на живо

Ситуацията с наш футболен национал, блокиран в Израел, е неясна

Йоан Стоянов трябваше да се присъедини към лагера на тима

 

Ситуацията с българския футболен национал Йоан Стоянов остава неясна, след като десният полузащитник не успя да пристигне в София за лагера на представителния отбор.

Стоянов в момента е в хотел в Тел Авив и е бил възпрепятстван от израелските власти да пътува за България, въпреки че е национал на страната ни. Причината е, че уинг бекът има и израелски паспорт.

Той все пак е успял да стигне от Беер Шева в пустинята Негев, където играе и живее, до Тел Авив. В момента той прави опити да се качи на първия възможен полет за България – директен или с прекачване.

Ако Стоянов отпадне от сметките на селекционера Младен Кърстаич, той ще се превърне в трети отпадащ футболист след Димо Кръстев заради вирус и Иван Йорданов заради травма.

Политическата ситуация в Израел е доста комплицирана заради нападението на групировката "Хамас". Много убити и ранени мирни израелски граждани предизвикаха истински шок и ужас в целия свят. Израел отговори с действия на армията си и мобилизация на 300 000 резервисти днес.

Останалите футболисти се събраха на лагер в базата на БФС в Бояна, като на заниманието в 18:45 часа излязоха на терена 13 футболисти. Останалите играчи пък бяха във центъра за рехабилитация и правеха възстановяване.

България приема Литва в събота (14 октомври) в мач от 7-ия кръг в група 7 на евроквалификациите. На 17 този месец "лъвовете" ще гостуват на Албания в приятелска среща, тъй като по програма почиват в потока с 5 отбора.