на живо

Скандал в Пловдив: ЦСКА заяви "Колежа" за Европа

Разочаровани и изненадани сме, оплакаха се от Ботев

Скандал между Ботев Пловдив и местната община. Поводът - ЦСКА заяви стадион "Христо Ботев", известен като "Колежа", за евентуалните си мачове в Европа през следващия сезон.

"Червените" са заявили желанието си с официално писмо до Община Пловдив, която е и собственик на спортното съоръжение. От администрацията не възразяват тимат да ползва "Колежа" като алтернатива за домакинските си мачове.

Стадион "Българска армия" ще бъде демонтират и реконструиран. Първи вариант за ЦСКА е националният стадион "Васил Левски".

От Ботев Пловдив реагираха с разочарование и изненада. Клубът излезе с позиция, в която призова за комуникация и диалог.

"Уважаеми ботевисти,

Във връзка с информацията, че Община Пловдив разрешава на ЦСКА да използва стадион "Христо Ботев" като алтернативен вариант за европейските клубни турнири, искаме да изразим своята позиция.

Разочаровани и изненадани сме, че никой не потърси нас за мнение по този казус. Въпреки че подкрепяме българското участие в Европа, вярваме в откритата комуникация и диалога, който в този случай липсваше".