на живо

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: София гори, десетки ранени на протеста срещу БФС (ОБНОВЕНО)

Хвърчат бомби на "Орлов мост", фенове разбиха кола, жандармерията конфискува пистолет и ножове

 

Стотици футболни привърженици се стекоха по централните улици на София в безпрецедентен по рода си, обединителен протест срещу наглото управление на Българския футболен съюз, начело с президента на централата Борислав Михайлов.

Протестът се осъществява в деня, в който България приема Унгария в европейска квалификация пред празни трибуни на ст. "Васил Левски".

Празни, защото така избра ръководството на БФС, което се страхува именно от гласа на феновете, a те са категорични:

"Време е за промяна".

Запалянковци на ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Черно море, Пирин Благоевград и на други футболни клубове у нас, както и обикновени граждани, блокираха София в час пик. Охраняваха ги повече от 1600 полицаи, строени на служба от СДВР и събрани от всички краища на България.

Подобни невиждани мерки за сигурност и толкова многобройна охрана от страна на СДВР пък никога не са били нужни за опазването на реда, на което и да е друго спортно събитие, провеждано някога на територията не само на София, а на България.

Нещо повече.

Ръководството на БФС обаче не се задоволи само с тези 1600 униформени от СДВР, а поръча допълнителна охрана на празния Национален стадион на три частни фирми. Всяка една от тези частни охранителни фирми осигури около още 300 гардове общо.

НАЧАЛОТО: 17:00 часа

ЦСКА избра за свой сборен пункт ст. "Българска армия" в Борисовата градина. Ултрасите на Левски потеглиха традиционно от своята фен централа - на бул. "Тодор Александров". От Пловдив, в различно време и на различни локации около ул. "Гурко" и в непосредствена близост до "Орлов мост" се появиха симпатизанти на двата местни гранда - Ботев и Локомотив.