на живо

Само по bTV: Вижте как полицаи пребиват паднал на земята фен

Четирима униформени налагат запалянкото с палки и ритници в епицентъра на сблъсъците заради БФС

Само по bTV: Вижте как полицаи пребиват паднал на земята фен

Спортната редакция на bTV се сдоби с ексклузивен клип с брутални сцени, заснет от случаен очевидец в епицентъра на сблъсъците между жандармерия и фенове в четвъртък вечер в центъра на София.

На видеото ясно се вижда как паднал на земята по очи протестиращ срещу управлението на БФС става жертва на шокиращо насилие от страна на не един, а на четирима жандармеристи. Кръв остана по земята в района като доказателство за случилото се.

В интернет се завъртяха и не по-малко притеснителни видеа, на които фенове беснеят из София, трошат и рушат без основателна причина, но яростни, че призивите им за оставка към БФС засега не дават резултат.

А централните улици на София останаха на места обляни в кръв, но и с изкъртени павета, използвани като оръжие от ултрасите към полицаите.

Час след голямата вълна сблъсъци между полиция и протестиращи, в социалните мрежи изтече още един, не по-малко шокиращ клип.

На него се вижда как група жандармеристи дават команда за падане на земята към с нищо неровокиращи ги в този момент фенове на Левски. Следват удари.

Първоначално, запалянкото е налаган с палка само от един униформен, който в един миг дори го съжалява и си тръгва. Секунди по-късно обаче се връща, но вече заобиколен от още двама негови колеги, които се включват с наказателната акция с палки, но и с ритници.

И понеже очевидно това не е достатъчно, към тях, в края на клипа се вижда как се присъединява и четвърти техен колега. Кадрите са от района около Националния стадион "Васил Левски", където се случиха и най-тежките и най-кървавите инциденти между протестиращи и полиция.

Припомняме, че за реда в София бяха ангажирани от СДВР да се грижат 1600 полицаи не само от столицата, но и от цялата страна, които бяха извикани по спешност, за да опазят града.

Те обаче не се справиха с чуводищната агресия на стотици ултраси на ЦСКА, Левски, пловдивските Ботев и Локомотив, Пирин Благоевград, Черно море и други, които в един момент се сляха в едно и влязоха във физическа конфронтация с жандармерията.